Cucalòcum estrena un espai centrat en la protecció de l’ós

FIRA DE LLEIDA

 

 

 

 

 

La sensibilització dels infants sobre els valors ecològics de l’ós i la necessitat de protegir aquest animal és una de les principals novetats de Cucalòcum, Parc de la Infància i la Joventut de Lleida, saló que ha obert avui les portes amb una oferta de 50 activitats de tipus lúdic, esportiu, pedagògic i de sensibilització social. A banda de destacar novetats com l’estand de sensibilització sobre l’ós, L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat el parc aquest matí i ha incidit en la varietat d’activitats que ofereix Cucalòcum, que ha definit com “l’opció lúdica i educativa per als nens i nenes de Lleida durant el període de vacances escolars”.

 

L’alcalde Ros també ha comentat l’estand de sensibilització sobre l’ós de l’entitat ecologista Ipcena, “destinat a donar a conèixer una de les espècies més mítiques i emblemàtiques del Pirineu i fer que els infants l’aprenguin a estimar”, ha afirmat el responsable de l’associació, Joan Vázquez.

 

Els petits es poden familiaritzar amb el món de l’ós, segons Vázquez, “a través d’activitats com pintar petjades d’ós petit i adult, amb un trencaclosques sobre aquest animal o amb una mena de joc de l’oca adaptat a l’ós, a més de les explicacions aportades pels monitors de la nostra entitat”. Els petits reben informació referent a l’alimentació, els senyals que deixen, els costums, la hivernació i la cria d’aquest mamífer. Aquesta és la primer acció de sensibilització sobre l’ós d’Ipcena adreçada explícitament als infants.